جنگ بلگراد
زمان: محرم 1102 ه- 7 اكتبر 1690 ميلادي
سلطان سليمان قانوني آخرين فرمانرواي عهد شكوه و اقتدار عثماني به شمار مي رود. در زمان وي بلگراد[1] كه قلب شبه جزيره بالكان و پايتخت صربها كه سرسخت ترين دشمانان اسلام بودند، محسوب مي شد، فتح شد. پس از سلطان سليمان كساني كه به تاج و تخت حكومت عثماني رسيدند، اقتدار او را نداشتند و به تدريج دولت عثماني در سراشيبي انحطاط و سقوط افتاد و بسياري از متصرفات خود در اروپا را از دست داد. از جمله بلگراد كه در سال 1099 ه ق به همراه چند شهر مهم ديگر بالكان در عهد سلطان سليمان دوم به دست اطريشي ها افتاد.
در اين دوران خداوند حكيم مردي قدرتمند و شايسته را به حكومت عثماني عنايت كرد. اين مرد، صدر اعظم مشهور عثماني «مصطفي بن محمد كوپريللي» پسر وزير بزرگ «محمد كوپر يللي» بود كه در كفايت نظير پدرش بود. وي توانست بار ديگر غلبه و برتري عثماني در جبهه اروپا را تجديد كند. كوپريلي توانست قواي روسيه را در بالكان شكست دهد و نيروهاي اطريشي رااز شمال روماني براند. ستاره اقبال عثماني ها همچنان مي درخشيد و با فتح بلگراد پيروزي هاي درخشان آنها كامل گرديد. بعد از جنگي هولناك به تاريخ 4 محرم سال 1102 ه ق بلگراد مجددا فتح و اطريشي ها از آنجا رانده شدند. قابل ذكر است كه اين وزير بزرگ در جنگهاي خود بر ضد دشمنان اسلام در اواخر همين سال 1102 ه به شهادت رسيد.
برچسبها: تاریخسلطان سلیمعثمانی
- مدارا کردن و نرمخويى
يکي از باديه نشينان اسلام آورد، و آمد تا در مسجد همراه پيامبر صلى الله عليه و سلم نماز بگذارد، در مسجد کناري ايستاد و بول نمود. صحابه برخاستند تا او را بزنند. پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود: او را بگذاريد و بر بول او دلوي يا چند دلوي آب بريزيد، زيرا شما برانگيخته شده ايد تا آسانگير باشيد و براي آن برانگيخته نشده ايد که سختگيري کنيد."
مدارا چيست؟
مدارا کردن يعني در کارها به نرمي رفتار نمودن، و دوري از خشونت، تندي و غلظت. خداوند به آراستگي مسلمانان به صفت زيباي مداراجويي در كارها سفارش نموده است:
خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ ﴿۱۹۹﴾
گذشت پيشه كن و به [كار] پسنديده فرمان ده و از نادانان رخ برتاب (۱۹۹)
همچنين خداوند متعال مي فرمايد:
وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ ﴿۳۴﴾
و نيكى با بدى يكسان نيست [بدى را] آنچه خود بهتر است دفع كن آنگاه كسى كه ميان تو و ميان او دشمنى است گويى دوستى يكدل مى گردد (۳۴)
برچسبها: پیامبرمتانتنرم خومدارا کردن
نصيحت مادري به دخترش (هنگام فرستادن او به خانهي بخت)
دخترم اگر نصيحت به خاطر رعايت ادب ترك ميشد، آن را به خاطر تو ترك ميكردم، اما نصيحت يادآور فرد غافل و ياور عاقل است، و اگر زني پيدا ميشد كه به خاطر ثروتمند بودن پدر و مادرش و نياز آنها به او، از شوهر بينياز شود تو از همهي زنان بينيازتر بودي ولي بايد بداني كه زنان براي مردان و مردان براي زنان آفريده شدهاند.
برچسبها: نصیحت مادردختر
دکتر ميلرـــ آلمان
مقدمه: دکتر ميلريکي از مستبشرين فعال درزمينه دعوت به مسيحيت بود؛و از کساني است که در مورد کتاب مقدس(انجيل)مطالعات فراواني داشته است ودر اين زمينه دانش فراواني را کسب کرده است.اوبر اساس رشته تحصيلي که داشته است رياضيات را خيلي دوست دارد به خاطر همين در کارهاي مختلف براساس منطق عقلي عمل مي کند.سرگذشت اسلام آوردنش را از زبان خودش مي شنويم:
"روزي که يکي از افراد مرا دعوت به خواندن قرآن کريم کرد فقط به قصد اينکه آن را حاوي اشتباهات مي پنداشتم ومي خواستم اين اشتباهات را خودم بيابم تا در مناظراتي که براي دعوت مسلمانان به مسيحيت داشتم از اين اشتباهات نهايت استفاده را بکنم بنابراين به مطالعه اين کتاب آسماني روي آوردم.انتظار داشتم در کتابي که قبل از 14قرن نازل شده است مطالبي را درمورد محيط اطراف عربستان وبيابانهاي گرم وسوزان آن حوالي مطالبي را بيابم اما برخلاف انتظارم آن را حاوي مطالبي يافتم که اصلا ً انتظارش را نداشتم....
برچسبها: قرآنهدایتدکتر میلر
فوايد و خصوصيت های خرما_ تمر
قال النبي صلى الله عليه وسلم: (مَنِ اصْطَبَحَ بِسَبْعِ تَمَرَاتِ عَجْوَةٍلَمْ يَضُرَّهُ ذَلِكَ اليَوْمَ سَمٌّ، وَلاَ سِحْرٌ) رسول اكرم صلى الله عليه وسلم فرمودند كه: کسیکه هر صبح هفت دانه خرما بخورد و یا هفت دانهء خرمای خوب، همان روز از تسمم در امان است و سحر بر وی اثر نمیکند.
* در حدیث دیگری آمده است: خانه ای که در آن خرما نیست اهل آن گرسنه است.
* ثابت است که او (صلى الله عليه وسلم) خرما را با مسکه، با نان و گاهی هم به تنهای صرف میکردند.
برچسبها: پیامبرخرمافواید
آيا آهن در زمين به وجود آمده است؟
این گونه تصور می شود که زمانی زمین قسمتی از خورشید بوده و بعد از آن جدا شده است بنابراین دانشمندان فکر می کردند که آهن در خورشید تشکیل شده اماغلط بودن این تفکر به اثبات رسید زیرا دمای سطح خورشید 6000 درجه سلسیوس است و دمای هسته آن بین 15 تا 16 میلیون درجه سلسیوس است و با این دما آهن نمی تواند شکل بگیرد. کل دمای منظومه شمسی به اندازه ای نیست که آهن را به وجود بیاورد.
برچسبها: قران آهنزمنشکل گیری
مراحل شكل گيری باران
(اللَّهُ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ فَتُثِيرُ سَحَاباً فَيَبْسُطُهُ فِي السَّمَاءِ كَيْفَ يَشَاءُ وَيَجْعَلُهُ كِسَفاً فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ فَإِذَا أَصَابَ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ إِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ) (الروم:48) خدا کسی است که بادها را وزان ميسازد وبادها ابرها را بر می انگيزند. سپس خدا آنگونه که بخواهد ابرها را در أسمان ميگستراند وأنها را به صورت توده هائی بالای يک ديگر انباشته ومتراکم ميدارد و تو می بينی که ازلابلای آنها بارانها فرو می بارد, وهنگامی که آن را بر کسانی از بندگانش می باراند, آنان خوشحال ومسرور ميگردند. دانشمندان ژئولوژی (زمين شناسان)با مطالعات كه بر روی ابرها انجام دادندبه اين نتيجه رسيدند كه چگونگیباران از ابرها دارایسيستم خاصی می باشد . هواشناسان در مورد تشكيل ابر ها مطالعات كرده اند تا نحوه توليد و ايجاد باران،را بيابن , یافته ها نشان می دهد که تکوين ابرها طی سه مراحل باران ايجاد می کند.
مراحل شکل گيری تگْرگ و رعد
خداوند متعال می فرمايد: (أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَاباً ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَاماً فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ جِبَالٍ فِيهَا مِنْ بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ يَشَاءُ يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ) (النور:43)
مگر نمیدانی که خداوند ابرها را آهسته ( به سوی هم) ميراند, سپس آنها را گرد ميآورد. بعد آنها را متراکم وانباشته ميسازد, آنگاه می بينی که باران از لا بلای آنها بيرون می ريزد, ونيز خدا از آسمان,از ابرهای که مانند آن, تگرگهای بزرگی را فرو مياورد, وهر کس را بخواهد با آن زيان ميرساند, وهرکس را بخواهد از زيان آن بدور ميدارد. در خشش برق ابرها نزديک است چشمها را از ميان بردارد,( هر يک از اين پديده هادليل بر قدرت خدا وموجب ايمان به آفريدگار آنها است).
برچسبها: مراحل شکل گیریتگرگرعد
حكمت و فلسفه آفرينش شيطان
﷽
شيطان منبع شرارت و گناهان است؛ او مردم را بسوي نابودي دنيا و آخرت رهبری می كند. شيطان در هر زمان و مكانی پرچمدار كفر و معصيت پروردگار است و مردم را بسوی آن دعوت مي دهد، اكنون اين سوال مطرح است، آيا حكمتی در آفرينش او نهفته است و آن چيست؟
ابن قيم در " شفاء الغليل" در پاسخ به اين سؤال چنين مي فرمايد: «در آفرينش شيطان و سپاه او فلسفه و حكمت هائی وجود دارد كه تفصيل و جزئيات آن را جز خداوند كسی نمي داند و بعضی از آنها بشرح زير هستند:
زندگي گياهان از نگاه قرآن و سنت و علم امروزي
رويش و بالا آمدن گياه از زمين و گل دادن گياهان در چندين مورد از آيات قرآن مجيد اشاره شده است.
و اينكه اشاره به بالا آمدن گياهان از زمين بيشتر در آيه هايی است كه در سوره هاي مكی می باشند جالب توجه مي باشد. اين اشاره به گياهان فقط براي اشاره به تقدس خداوند نمی باشد بلكه اين موضوع نه تنها در آيه هايی آمده است كه مربوط به زنده شدن مجدد مردگان و ظهور قيامت می باشد بلكه در آيه هايی است كه مردم را به داشتن دقت نظر در عباداتشان دعوت مي كند.
همچنين در آيه هايی آمده است كه ادعاي كافران را در مورد عدم توانايی خداوند در زنده كردن مردگان و ميراندن زندگان و بيرون آوردن انسان هاي مرده از گورهايشان باطل مي كند.
برچسبها: زندگیگیاهرشدقران